Genesis GPS-N - GPS sprejemnik za Nikon DSLR fotoaparate

Genesis GPS-N - GPS sprejemnik za Nikon DSLR fotoaparate

Pixel CL-UC1 dodatni povezovalni kabel (za Olympus E520,E510...)

Pixel CL-UC1 dodatni povezovalni kabel (za Olympus E520,E510...)

Pixel Rook daljinsko sprožilo - komplet za Canon

Pixel Rook daljinsko sprožilo - komplet za Canon

Genesis GPS-N - GPS sprejemnik za Nikon DSLR fotoaparate

Genesis GPS-N je dodatek kompaktne velikosti, namenjen izbranim modelom Nikon fotoaparatov. Z njim vaš aparat k fotografijam posnetim na prostem zapiše podatke o geografskem položaju in nadmorski višini lokacije zajema.
34,70 € 28,44 €
SKU
GPS01

Genesis GPS-N - GPS sprejemnik za Nikon DSLR fotoaparate

Genesis GPS-N je dodatek kompaktne velikosti namenjen izbranim modelom Nikon fotoaparatov. S pomočjo te naprave lahko vaš aparat k fotografijam posnetim na prostem zapiše podatke o geografskem položaju in nadmorski višini lokacije zajema.

Informacije se zapišejo v metpodatke (EXIF format) fotografije in se kasneje lahko uporabijo za lociranje kraja, kjer je bila fotografija posneta. Ti podatki lahko nato služijo tudi za pripenjanje posnetkov na Google zemljevide z uporabo programske opreme kot je Nikon ViewNX ali Google Earth.

GPS-NIKON-DSLR

V sprejemniku se nahaja moderna in občutljiva GPS enota (-165 dBm) SKYLAB SKG13C ICBAA-1219. Podpira 66 kanalov (22 satelitov), kar ga uvršča med najhitrejše in najbolj natančne GPS dodatke za uporabo v fotografiji. Ob zagonu portebuje 36 sekund (razen v izjemnih primerih: v gozdu, med visokimi stavbami ali podobno), da določi lokacijo; ko pa ga zbudimo iz spanja, pa podatke pridobi v 1 sekundi.

NIKON-GPS-SPREJEMNIK

Genesis GPS-N ne potrebuje svoje baterije, saj se napaja preko kabla iz fotoaparata. V nasprotju z drugimi, pogosto celo dražjimi, GPS sprejemniki se Genesis GPS-N ponaša z izjemno nizko porabo energije (35 mA med sledenjem), kar omogoča zajem večih fotografij z eno polno baterijo.

gps-sprejemnik-nikon-dslr

Ta GPS sprejemnik lahko služi tudi kot daljinsko sprožilo z 90 cm kablom in "bulb" funkcijo. V kompletu je vključen kratek trak, ki je priročen kadar želimo hkrati uporabljati tudi bliskavico v hot-shoe nastavku, saj lahko z njim sprejemnik pritrdimo na fotoaparat drugje.

Uporaba Genesis GPS-N sprejemnika je zelo enostavna: sprejemnik namestite na fotoaparat, ga z njim povežite s priloženim kablom in vklopite obe napravi. Ikona z napisom GPS na ekrančku fotoaparata začne utripati, kar pomeni, da sprejemnik zbira podatke o lokaciji. Ikona začne svetiti konstantno, ko sprejemnik ulovi signal in potrdi lokacijo. Podatki o geografski lokaciji, trenutnem času in nadmorski višini so sedaj na voljo v meniju fotaparata, poleg tega pa se zapišejo tudi v EXIF format.

 

Komplet vsebuje:

 • GPS-N sprejemnik
 • daljinsko sprožilo z 90 cm kablom
 • trak za pritrditev sprejemnika
 • GPS N1 kabel
 • GPS N3 kabel

 

Specifikacije:

 • GPS vezje:SKYLAB SKG13C IBCAA-1219
 • kanali / sateliti: 66 / 22
 • občutljivost med sledenjem signala: -165dBm
 • občutljivost med iskanjem signala: -148dB
 • frekvenca osveževanja: 1 Hz
 • delovni tok med sledenjem signala: 35mA @ 3.3V
 • delovni tok med iskanjem signala: 45mA @3.3V
 • napajanje: 3.3V, preko kabla
 • masa (brez kablov): 15 g

Prožilo podpira naslednje kamere: D4, D3X, D3S, D3, D800, D800E, D700, D600, D300S, D300, D200, D7000, D7200, D90, D5200, D5100, D5000, D3200, D3100, P7700, Fujifilm: S3 Pro, S5Pro

24 mesecev garancije!

Več informacij
Velikost filtra N/A
Izberite velikost N/A
Proizvajalec Genesis Gear
Napišite svoj komentar
Samo registrirani uporabniki lahko ocenjujejo izdelke. Prosimo, da se prijavite oziroma ustvarite račun