objektiv-irix-cine-15mm-t26-za-canon-ef-metric-video

Irix Cine 15mm T2.6 Canon

lens-station-nikon-samyang-update-firmware-cena

Samyang USB lens station - Nikon

Irix Cine 15mm T2.6 Canon

1.194,99 € 979,50 €
SKU
IC15T26C

Irix Cine 15mm T2.6 Canon

Irix Cine 15 mm T2.6 je ultra širokokotni filmski objektiv, pripravljen za delo v ločljivosti 8K UHD. Kombinacija visoke svetlobe občutljivosti z zaslonko T2.6 z možnostjo namestitve filtrov naredi ta objektiv idealen za različne svetlobne pogoje.

OPTIČNE LASTNOSTI

Objektiv je izdelan iz leč najvišjega razreda. Celotna struktura je sestavljena iz 15 elementov, razporejenih v 11 skupinah (3 HR leče, 2 ED in 2 ASP). Natančna konstrukcija objektiva zagotavlja neverjetne optične lastnosti, ostrino slike, žive barve in skoraj popolno odsotnost geometrijskih popačenj, kar je izredno redka lastnost leč s tako kratko goriščno razdaljo.

Odprtina leče je narejena iz 9 zaobljenih rezil, kar zagotavlja prijetno zamegljenost ozadja in gladko nastavitev parametra T v območju od T2.6 do T22. Dihalni (2lens breathe“) učinek leče je zmanjšan na minimum.

FUNKCIONALNOST IN INOVATIVNOST

Irix Cine 15 mm T2.6 je opremljen s 180-stopinjskim obročem, ki omogoča natančno pozicioniranje, ter natančno in tiho menjavo fokusa. Oznake na objektivih so na voljo v metrični ali imperični različici, ne da bi uporabnike prisilili, da spremenijo svoje navade.

Inovativna rešitev, uporabljena v vseh objektivih Irix Cine, je prilagodljivi obroč, ki olajša ergonomsko delo tako pri ročnem ostranju kot pri uporabi follow focus-a. Irix Cine 15 mm je majhen, lahek in priročen.

Vse Irix filmske leče imajo približne dimenzije in težo, kar omogoča hitro in nemoteno menjavo, ne da bi bilo treba prilagajati nastavitve preostale filmske opreme. Izdelek je opremljen z inovativnim sistemom magnetne pritrditve (MMS), ki racionalizira in olajša povezovanje dodatne opreme, vključno s pokrovom objektiva, ki je vključen v komplet.

USTVARJEN ZA RAZLIČNA VREMENSKA RAZMERJA

izdelan iz trpežne konstrukcije, Irix Cine 15 mm zagotavlja zanestljivost pri delu. Leča je bila zapečatena na 4 ključnih mestih, kar omogoča delo ne glede na vremenske razmere, odporen je na dež, pesek in prah. Vgravirane oznake na leči so napolnjene z UV-reaktivno barvo, zahvaljujoč temu pa je snemanje v težkih svetlobnih pogojih veliko enostavnejše. Poleg tega leča omogoča uporabo filtrov, tako da delo na soncu postane veliko enostavnejše.

FILMSKI STANDARD

Irix Cine 15 mm je bil zasnovan v skladu z standardi profesionalne filmske industrije, ki je rezultat kombinacije tradicionalnih in najboljših rešitev na področju filmskih objektivov z inovativnostjo. Irix Cine 15 mm ima sprednjo premer 95 mm in zobnike v standardu Mod 0.8 M, ki zagotavljajo združljivost z večino dodatne opreme, ki je na voljo na trgu.

Glavne lastnosti in parametri Irix Cine 15mm T2.6:

- 43.3 mm slikovno polje (večje od "polnega kadra") -
- prepustnost visoke svetlobe T2.6
- ultra HD ločljivost 8K
- ultra širokokotno slikovno polje
- kompaktna in lahka konstrukcija
- zelo nizka stopnja dihanja leč („lens breathing“)
- zaprta konstrukcija
- sprednji premer 95 mm
- sistem za pritrditev magnetne opreme
- snemljiva sončna zaslonka združljiv z „follow focus“ sistemi
- vgravirane oznake, napolnjene z barvo, ki reagira na UV žarke
- možnost privijanja dodatne pritrdilne noge na dveh mestih

Tehnične specifikacije:

Format: full frame (35mm Leica format)
Gorišnica: 15mm
Kot: 110° (horizontalno)
Fokusno območje: 0,25mm - ∞
Tip ostrenja: manualno ostrenje
Zaslonka: f/2.6 do f/22
Oblika zaslonke: 9 zaobljenih lamel
Konstrukcija objektiva: 15 elementov v 11 skupinah (3xHR, 2xED, 2xASP)
Navoj filtra: 95mm

Bajoneti: Canon EF, Sony E, MFT - PL
Dimenzija: 115 x 95mm
Teža: 960g

Več informacij
Proizvajalec Irix
Napišite svoj komentar
Samo registrirani uporabniki lahko ocenjujejo izdelke. Prosimo, da se prijavite oziroma ustvarite račun