Ondu 6x12 Multiformat Pinhole fotoaparat (Walnut)

Ondu 6x12 Multiformat Pinhole fotoaparat (Walnut)

Ondu 6x9 Classic Pinhole fotoaparat (Walnut)

Ondu 6x9 Classic Pinhole fotoaparat (Walnut)

Ondu 6x12 Multiformat Pinhole fotoaparat (Walnut)

229,99 € 188,52 €
SKU
Ondu6x12MPCW

Ondu 6x12 Multiformat Pinhole fotoaparat (Walnut)

Ondu 6x12 Multiformat Pinhole Camera je lesen analogni pinhole fotoaparat tretje generacije, ki uporablja srednji format filma - 120. Ta model omogoča navadni kvadratni format (6x6), 6x9 ali panoramski format (6x12). Fotoaparat ima zaslonko v velikosti 0,25mm in ima po novem magnetni nosilec za pritrditev 52mm filter ter vgrajen navoj za pritrditev na stojalo. Libela na vrhu fotoaparata pa vam omogoča, da fotografije ne bodo visele. Nova verzija ima tudi nov način zaklopa.

Tehnične specifikacije:
dimenzije: 65mm x 103mm x 200mm
teža: 450g
gorišnica: 40mm
pinhole: 0,25mm
zaslonka: f160
material: les - oreh javor in jesen
v kompletu prejmete navodila za uporabo, zaščitno torbico in prazno špulco, nosilec za 52mm filtre, exposure chart

Kaj je pinhole?
Pinhole je fotografija brez uporabe leč in objektiva. Namesto tega uporabljamo majhno odprtino, skozi katero svetloba projecira na fotografski film. Zaklop je popolnoma manualen. Tak način osvetlitve ustvarja zelo posebne fotografije, katerih ne moremo doseči s klasičnimi fotoaparati z lečo. Pričakovanja ob ustvarjanju pinhole fotografij so tista, s katerimi vas bodo Ondu fotoaparati osvojili.

Kaj je Ondu?
Za to ime ste verjetno slišali preko spletne strani Kickstarter. Za njem pa stoji slovensko podjetje, ki ga je ustvaril Elvis Halilović. Elvis je industrijski oblikovalec, tesar predvsem pa strasten fotograf, ki od leta 2012 fotografira predvsem s pinhole kamerami in je v tem času izdelal in uporabljal več 10 različnih modelov kamer. Vsi modeli so izdelani v domači delavnici v Sloveniji. Največje narejene fotografije merijo tudi 3 x 4 metre, medtem ko je najmanjše mogoče spraviti v usta človeka.

Več informacij
Proizvajalec Ondu
Napišite svoj komentar
Samo registrirani uporabniki lahko ocenjujejo izdelke. Prosimo, da se prijavite oziroma ustvarite račun
Podobni izdelki