JJC GC-2 - kartice za nastavitev ravnovesja beline (WB)

JJC GC-2 - kartice za nastavitev ravnovesja beline (WB)

elinchrome-speed-ring-adapter-softbox

Elinchrom Speedring za Quadralite/Bowens softboxe

Papirnato studijsko ozadje - 2,72x11m - ČRNO

Papirnato studijsko ozadje - 2,72x11m - ČRNO

JJC GC-2 - kartice za nastavitev ravnovesja beline (WB)

JJC GC-2 - kartice za nastavitev ravnovesja beline (WB) so set žepnih kartic, namenjen nastavljanju pravilne osvetlitve in ravnovesja beline. Kartice so preproste za uporabo in nujen pripomoček za vsakega fotografa.
8,99 € 7,37 €
SKU
GC-2

JJC GC-2 - kartice za nastavitev ravnovesja beline (WB)

JJC GC-2 - kartice za nastavitev ravnovesja beline (WB) so set žepnih kartic, namenjen nastavljanju pravilne osvetlitve in ravnovesja beline. Digitalna siva karta je preprosta za uporabo in nujen pripomoček za vsakega fotografa. S tremi karticami iz seta lahko preprosto nastavite pravilno ravnovesje beline za fotografiranje v JPG formatu ali pa za referenco pri obdelavi slik v RAW formatu. Siva karta je uporabna tudi za nastavitev primerne osvetlitve za predmete ali scene, ki lahko vplivajo na merjenje svetlobe v fotoaparatu. Vsaka kartica v setu je na obeh straneh prevlečena s posebnim materialom, ki ima nevtralne spektralne karakteristike. Svetloba, ki jo odbijajo kartice, je enake barve kot svetloba, ki pada na fotografski predmet ali sceno. Zaradi tega so kartice tako uporabne pri nastavljanju ravnovesja beline.

Digitalna siva karta je referenca za merjenje svetlobe. Merilec svetlobe, vgrajen v fotoaparat, je umerjen (kalibriran) na srednje sivo barvo, ki je enaka sivi kartici iz seta. Odbija natanko 18% padajoče svetlobe. Vgrajeni merilec svetlobe v fotoaparatu je primeren za večino fotografskih pogojev, pri ekstremnejših ali kompleksnih osvetlitvah pa se lahko zgodi, da nastavi napačne parametre osvetlitve. Na primer: pri fotografiranju bele ali črne površine bo izpostavljen srednjem tonu. Rešitev je v ročni nastavitvi osvetlitvenih parametrov s pomočjo merjenja svetlobe, ki se odbija od sive karte.

Siva karta
Obe strani kartice sta srednje sivi in imata nevtralne spektralne karakteristike. Odboj svetlobe je natančno 18%. Kartico lahko uporabimo kot referenco za nastavljanje pravilne osvetlitve in ravnovesja beline. V kombinaciji s črno in belo kartico jo lahko uporabljamo za preverjanje kontrasta fotografske scene. 

Bela karta
Obe strani kartice sta beli in imata nevtralne spektralne karakteristike. Odboj svetlobe je 90%. Kartico lahko uporabimo kot referenco pri nastavljanju pravilnega ravnovesja beline (na fotoaparatu mora biti avtomatska osvetlitev vključena). V kombinaciji s sivo in črno kartico jo lahko uporabljamo za preverjanje kontrasta fotografske scene. 

Črna karta
Obe strani kartice sta črni in imata nevtralne spektralne karakteristike. Odboj svetlobe je 3%. V kombinaciji s sivo in belo kartico jo lahko uporabljamo za preverjanje kontrasta fotografske scene.


Vzdrževanje
Če se kartica umaže ali popraska, jo lahko očistimo z vodo in detergentom. Če so praske zelo globoke, jih lahko spoliramo s polirno pasto za CD-je. Odsvetovana je uporaba močnih in korozivnih snovi, saj lahko uničijo površino kartice.

Set vključuje:

  • belo karto
  • sivo karto
  • črno karto
  • ovratni trak
Več informacij
Proizvajalec JJC
Napišite svoj komentar
Samo registrirani uporabniki lahko ocenjujejo izdelke. Prosimo, da se prijavite oziroma ustvarite račun