Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja:

(prenesite pogoje poslovanja v pdf obliki)

 

1. Splošno

Z nakupom na naši spletni strani se strinjate s pogoji poslovanja. Namen teh Splošnih pogojev poslovanja (v nadaljevanju: pogoji poslovanja) je jasno definirati pravice in obveznosti ponudnika in uporabnikov spletnega centra pri uporabi spletne trgovine, naročanju, nakupu in prodaji blaga in storitev, ki so na voljo v spletni trgovini, ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom spletne trgovine.

Kot kupec/uporabnik (v nadaljevanju kupec ali uporabnik) po teh pogojih poslovanja se razume vsaka fizična oseba, ki je potrošnik, ter pravna ali fizična oseba, ki ni potrošnik, in je opravila nakup na spletni strani foto-klik.si, pri čemer določene, v teh pogojih poslovanja navedene pravice pripadajo le kupcem, ki so potrošniki, kot je to v nadaljevanju izrecno opredeljeno tudi v posameznem poglavju teh pogojev poslovanja.

V skladu z določbami zakona, ki ureja pravice potrošnikov pri ponujanju, prodajanju in drugih oblikah trženja blaga in storitev s strani podjetij, je kupec fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika spletne trgovine FOTO-KLIK d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik ali FOTO-KLIK), pravice uporabnika/kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Navedeni pogoji poslovanja urejajo prodajo blaga in storitev, ki so na voljo v spletni trgovini.

Nakup, opravljen prek spletne trgovine, se šteje za nakup, opravljen skladno s predpisi, veljavnimi v Republiki Sloveniji.

Pred zaključkom nakupa oz. oddajo naročila se lahko kupec seznani s pogoji poslovanja (povezava za pogoje poslovanja se nahaja na zadnji strani pred oddajo nakupa).


2. Podatki ponudnika

Naziv: FOTO-KLIK d.o.o.
Naslov: Francoska ulica 15, 1000 Ljubljana, Slovenija
Telefon: 041-722-884
Elektronska pošta: info@foto-klik.si
Zavezanec za DDV: DA
Matična številka: 6815359000
ID za DDV: SI31524095

3. Cene

Cene, prikazane na spletnem naslovu www.foto-klik.si, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Vse cene so v evrih in že vsebujejo davek na dodano vrednost, razen če je izrecno napisano drugače. Cene ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine, razen pri nekaterih primerih, kjer je poštnina pri znesku nakupa višjem od 200 EUR z vključenim DDV brezplačna. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

Vse cene vsebujejo DDV!

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročila: Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Kljub trudu, da bi zagotovili čimbolj točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.


4. Dostava

Dostava

V spletnem centru foto-klik.si se trudimo, da pakete odpošljemo v najkrajšem možnem času. V primeru, da ste naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v določenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Spletna trgovina foto-klik.si ponuja tudi možnost brezplačnega osebnega prevzema v poslovalnici BTC Ljubljana.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Stroški pakiranja so brezplačni ne glede na velikost in vrednost naročila! Cena pošiljke je 3,50€ in je enotna po vsej Sloveniji ne glede na količino ali težo izbranih izdelkov. V kolikor je naročilo večje od 200€ so stroški poštnine BREZPLAČNI!*

Rok dostave

Rok dostave sta dva delovna dneva od prejema naročila (razen, v primeru izrednih razmer), vendar pa so paketi v večino primerih dostavljeni že naslednji delovni dan od oddaje naročila, v kolikor je izbrani izdelek na zalogi. Blago naročeno do 13. ure bo poslano še isti dan, blago naročeno po 13. uri pa bo poslano naslednji dan oz. v ponedeljek v primeru naročila v petek po 13. uri. Naročeno blago bo poslano s priporočeno pošto in je last pošiljatelja do končnega plačila.

Dostava blaga je omejena na ozemlje Slovenije. Blago bo dostavljeno v dopoldanskem času (praviloma do 14. ure). Če na navedenem naslovu ob dostavi ni nikogar, ki bi sprejel pošiljko, poštar pusti obvestilo, da lahko paket dvignete na lokalni pošti.

Cenik dostave

Poštnino v primeru plačila z odkupnino krije kupec in jo plača ob prevzemu ali po predračunu (odvisno od izbrane možnosti pri naročilu). Pri osebnem prevzemu blaga stroškov poštnine ni.

Pri nakupu nad 200€ je poštnina BREZPLAČNA!*


Stroški dostave po Sloveniji

 • Paket po Sloveniji: 3,50 € - cena je enotna ne glede na količino ali težo izdelkov (pri nakupu nad 200€ je poštnina BREZPLAČNA).

Stroški dostave paketov v tujino:

 • *Srbija, BiH, Črna gora, Turčija Bulgarija, Grčija, Portugalska, Irska, Norveška: 19,90€ (tudi za naročila nad 200€)
 • Hrvaška 5,95€ (pri nakupu nas 200 eur brezplačno!)
 • Švica 40 € + stroški carinjenja 20 € = skupaj 60 € doplačila
 • Ostale države, ki niso napisane zgoraj: 10,00€ (pri nakupu nad 200 eur brezplačno!)

 

Več info: info@foto-klik.si

5. Plačila

Omogočamo naslednje načine plačila

 

1.) Z gotovino ob prevzemu - pri Paketnem pošiljanju (velja samo po Sloveniji)

Pri izbiri tega načina plačila dodatnih stroškov provizije ni!

2.) Z nakazilom/plačilom po predračunu na tekoči račun Foto-klik

  • TRR: SI56 3400 0101 3784 418 (račun je odprt pri banki Sparkasse)
  • Imetnik računa:

   FOTO-KLIK d.o.o.
   Francoska ulica 15
   1000 Ljubljana

Pri izbiri tega načina plačila dodatnih stroškov provizije ni!

 

3.) Plačilo preko PayPal - varnega načina plačevanja s kreditnimi karticami

    Pri izbiri tega načina plačila dodatnih stroškov provizije ni!

    Preko PayPal-a lahko plačate direktno po končanem spletnem nakupu (preusmeritev na njihovo uradno stran). Lahko pa nas tudi kontaktirate in vam izdamo predračun, znesek predračuna nakažete na naš PayPal račun: paypal@foto-klik.si

4.) Plačilo s kreditnimi karticami (tak način plačila je možen preko spleta in v FOTO-KLIK trgovini v BTC Ljubljana)

Plačate lahko z naslednjimi kreditnimi karticami:

 • MasterCard
 • Visa
 • Maestro
 • Activa
 • Diners

5.) Flik plačilo na POS terminalu v trgovini FOTO-KLIK BTC


6. Odstop od pogodbe, vračilo blaga in garancija:

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od nakupa oz. prejema blaga podjetju sporoči (npr. na kontaktni e-naslov: info@foto-klik.si, ali s pismom po pošti na naslov podjetja), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (poštnina) oz. v primeru osebnega vračila teh stroškov ni (KJE SMO?).

Potrošnik si lahko s spletne strani prenese OBRAZEC ZA ODSTOP OD POGODBE in ga v roku pošlje ponudniku, ali pošlje katerokoli nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Priložena mora biti tudi kopija računa ali drugega ustreznega dokumenta.

Potrošnik NIMA pravice do odstopa od pogodbe (izjeme od pravice do odstopa od pogodbe), če velja katera od izjem navedenih po 135. členu ZVPot-1 (povezava do člena)
 

Vračilo pošiljk:

Naslov za vračilo blaga prodajalcu je:

FOTO-KLIK d.o.o.
Francoska ulica 15
1000 Ljubljana

 

Dodatni pogoji za vračilo izdelka
 • Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa)
 • Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži ter v nespremenjeni količini.
 • Vračilo plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.
 • Pri vračilu blaga stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, zato pošiljk z odkupnino ne sprejemamo .
 • Pošiljko je prav tako potrebno priložiti kopijo originalnega računa.
 • Priporočljiva je uporaba dostavne službe, ki omogoča sledenje pošiljk.

Vračilo blaga za pravne osebe

Nakup, opravljen s strani podjetja, se obravnava po pravilih oziroma splošnih pogojih poslovanja za pravne osebe. Podjetja, samostojni podjetniki in ostale pravne osebe lahko artikle vračajo v skladu z garancijskimi pogoji. Pravne osebe NE MOREJO uveljavljati pravice odstopa od pogodbe v 14 dneh oziroma vračila kupnine. Za vsa dodatna vprašanja v zvezi z vračili za pravne osebe prosimo pošljite na info@foto-klik.si


Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. (To storite tako, da paket prinesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.)


Garancija

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri prodajalcu.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.


Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na e-mail naslovu: info@foto-klik.si ali preko telefonske številke 041-722-884 na kateri smo dosegljiv od ponedeljka do petka (10-19h) ter soboto (8-13h).

 


7. Preklic naročila

Oddano naročilo preko spletne strani www.foto-klik.si lahko potrošnik brez dodatnih stroškov tudi prekliče. To lahko stori do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno oz. po zakonsko določenem roku. Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte info@foto-klik.si .

V elektronskem sporočilu navedite naslednje podatke:

    V naslovu sporočila: Preklic naročila
    V vsebini sporočila: a) ime in priimek potrošnika b) naslov potrošnika c) številka naročila

8. Informacije o pritožbenem postopku

Podjetje FOTO-KLIK d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Stranka lahko vloži pritožbo na več načinov, in sicer pisno, preko elektronske pošte (info@foto-klik.si) in ustno v fizični trgovini FOTO-KLIK v BTC Ljubljana. Pristojno osebje v podjetju FOTO-KLIK d.o.o. bo o pritožbi odločilo v najkrajšem možnem času, oziroma najkasneje v roku 8 dni od prejema celotne dokumentacije, ki je potrebna za presojo. FOTO-KLIK bo poslal odgovor na pritožbo z ustreznimi pojasnili v pisni obliki na kontaktni naslov stranke (v večini primerov na elektronski naslov). Stranka ima pravico na pritožbo vložiti ugovor.

FOTO-KLIK bo v roku 15 delovnih dni poslal odločitev o ugovoru z ustreznimi pojasnili v pisni obliki na kontaktni naslov stranke. S tem je odločitev podjetja FOTO-KLIK dokončna in interni pritožbeni postopek zaključen. V primeru, da stranka ni zadovoljna z rešitvijo pritožbe, lahko vloži tožbo pri stvarno pristojnem sodišču.

9. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje FOTO-KLIK d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje FOTO-KLIK d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na sledeči elektronski povezavi .

Navedena ureditev izhaja iz veljavnega Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES.

10.  Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci.

Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

11. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

12. Ukinitev uporabniškega računa

Če želite, da vam podjetje FOTO-KLIK d.o.o. ukiniti vaš uporabniški račun, nam to sporočite na naslov info@foto-klik.si . V sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

    V naslovu sporočila: Ukinitev uporabniškega računa.
    V vsebini naročila: a) ime in priimek uporabnika, b) naslov uporabnika, c) elektronska pošta, s pomočjo katere je bil odprt uporabniški račun.
    Zahtevek za ukinitev uporabniškega računa mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun tudi odprt. O ukinitvi vas bomo obvestili preko elektronske pošte.

13.  Pomoč in dodatna vprašanja

Če imate glede naše ponudbe ali uporabe spletne trgovine www.foto-klik.si kakršnakoli dodatna vprašanja ali pa potrebujete več informacij nam lahko tudi pišete na naslov info@foto-klik.si ali preko telefonske številke 041-722-884 (od ponedeljka do petka 10:00-13:30 in 14:30-19h ter sobote 8:00 do 13:00).